header_2.JPG

 

 

Presentatie conceptvisie ‘Toekomst Oostelijke Eilanden (incl. Funen en Kadijken)

donderdag 23 mei (inloop 18.00 uur, aanvang 18.30 uur)

Foyer – Werktheater (Oostenburgergracht 75)

Ingekomen bericht via Stadsdeel Centrum

Stadsdeel Centrum maakt op dit moment gebiedsvisies voor alle deelgebieden van het centrum. Hierbij zoekt het stadsdeel naar nieuwe manieren van participatie en naar intensievere samenwerking met partners, bewoners en ondernemers. Op 11 december 2012 is in het Werkteater het ‘Buurtcafé Oost’ gehouden waarbij veel bewoners, ondernemers en organisaties aanwezig waren. Tijdens deze avond hebben mensen zich aan kunnen melden voor de ontwikkeling van gebiedsvisies de oostelijke binnenstad.

Er worden aparte visies opgesteld voor de Oostelijke Eilanden (inclusief Funen en Kadijken) en voor de Plantage-Weesperbuurt. Het stadsdeel heeft voor het opstellen van de visie(s) twee met elkaar samenwerkende bureaus (Stipo en Urhahn) ingeschakeld. Zij hebben hiervoor een groot aantal mensen geïnterviewd, vooral bewoners. Die uitkomsten van die gesprekken zijn gebruikt bij de voorbereiding van bijeenkomsten over de gebiedsvisie(s).

Thema-avonden

Tijdens bijeenkomsten op 27 februari, 13 maart en 20 maart zijn er aan de hand van verschillende thema’s samen met bewoners, ondernemers en organisaties hard gewerkt aan de gebiedsvisie Oostelijke Eilanden e.o.. De thema’s waren Identiteit, Sociaal & Economie en de Openbare Ruimte. De uitkomsten uit deze themabijeenkomsten zijn gebruikt voor het opstellen van de conceptvisie Oostelijke Eilanden e.o.. Het conceptvisie en de verslagen van de tot nu toe gehouden bijeenkomsten in deze twee ‘subgebieden' kunt u vinden op de gebiedspagina Oost op de website van het stadsdeel.

Op donderdag 23 mei willen wij de concept-gebiedsvisie aan de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden presenteren. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Werkteater (Oostenburgergracht 75). De aanvangstijd is 18.30, de inloop is vanaf 18.00 uur. Net als bij de thema-avonden zal het stadsdeel zorgen voor soep en een broodje. In verband met de catering graag aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .nl

Plantage-Weesperbuurt

Voor de visie voor de Plantage-Weesperbuurt zijn er op 17 en 24 april bijeenkomsten geweest. De laatste bijeenkomst is op 15 mei j.l. gevolgd. De samenvatting van deze twee bijeenkomsten zijn als download beschikbaar. Het verslag van 15 mei volgt later. Over de presentatie aan de buurt van de conceptvisie volgt nog nadere informatie.

Meer informatie kunt u krijgen bij Harold IJskes – afdeling Communicatie, stadsdeel Centrum – telefoon 06 – 113 17 119 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .